SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Oluz Höyük’te 2 Bin 500 Yıllık Pers Sarayı Bulundu

Oluz Höyük’te 2 Bin 500 Yıllık Pers Sarayı Bulundu
Bu haber 06 Eylül 2018 - 7:53 'de eklendi ve 745 views kez görüntülendi.

Amasya’nın Göynücek ilçesindeki Oluz Höyük kazılarında, 2 bin 500 Yıllık Pers sarayına ait, apadana denilen sütunlu kabul salonu ile taht salonu ortaya çıkarıldı.

Amasya Valisi Osman Varol, 20 kişilik ekiple Oluz Höyük’te yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, kazı alanının teknik ve yapısal özellikleri hakkında bilgi aldı.

Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma alanında kendilerini heyecanlandıran yeni bir yapının ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Pers Sarayı’na ait 2 bin 500 yıllık kalıntıların ortaya çıkmasını sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Varol, “Kazı yerini gezerek bu yıl çıkarılan eserleri inceleme fırsatı bulduk. Bu, çok uzun soluklu bir çalışma. Hocamıza ve burada emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber ne kadar zorlu koşullarda iş yapıldığını gördük. Hocamıza, bilim dünyasına ve Amasya’mıza kattıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kazı sorumlusu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Dönmez de Amasya kent merkezinin 25 kilometre güneybatısında yer alan Oluz Höyük’te, mimarideki köklü değişim ile taşınabilir maddi kültür bulgularından, yaklaşık M.Ö. 450 yıllarında Pers kökenli bir Akhamenid zümre ya da topluluğun yerleşmiş olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA